‘Ccattate la catalogna quannu ete totta cimaredde cimaredde.
Pulizzatela bona, lavatela armenu tre o quattru vote e lissatela. No la faciti còcere assaje,
cacciatela quannu è ancora menza cruta e menza cotta. Faciti lu sucu cu la cipodda e lu pummitoru,
mittiti ‘na figghjazza ti vasinicola, mittiti nu picca ti sali e faciti insapuri’!
A ci vo’ po’ mettere puru nu picca ti tiavulicchju asckuante… e ce vi manciati!!!
Ah! La sumenta ti lu pummitoru no la scittate!
Zuppàviti na fedda di pane nu picca ‘ntustatu, o nu paru ti frisedde,
cu na chiapparina, na spica d’agghja, oglio e sale.
L’arienu, ci lu tiniti, appena appena n’ardoru…
Se poi si fa bollire con sugo ,pezzetti di carne e peperoncino….per ultimo spolverata di formaggio…..non dico che sarà ottima ma divina!!!!