Catalogna cu lu pummitoru

 

 

‘Ccattate la catalogna quannu ete totta cimaredde cimaredde.

Pulizzatela bona, lavatela armenu tre o quattru vote e lissatela. No la faciti còcere assaje,

cacciatela quannu è ancora menza cruta e menza cotta. Faciti lu sucu cu la cipodda e lu pummitoru,

mittiti ‘na figghjazza ti vasinicola, mittiti nu picca ti sali e faciti insapuri’!

A ci vo’ po’ mettere puru nu picca ti tiavulicchju asckuante… e ce vi manciati!!!

Ah! La sumenta ti lu pummitoru no la scittate!

Zuppàviti na fedda di pane nu picca ‘ntustatu, o nu paru ti frisedde,

cu na chiapparina, na spica d’agghja, oglio e sale.

L’arienu, ci lu tiniti, appena appena n’ardoru…

Annunci

One thought on “Catalogna cu lu pummitoru

  1. Se poi si fa bollire con sugo ,pezzetti di carne e peperoncino….per ultimo spolverata di formaggio…..non dico che sarà ottima ma divina!!!!

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione /  Modifica )

Google photo

Stai commentando usando il tuo account Google. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione /  Modifica )

Connessione a %s...